A szép mosoly csupán a kezdet

Kirakatmosoly koronák nélkül? Fogszabályozás kicsiknek és nagyoknak

A Gelencsér Dental Fogászati Központ interjúja dr. Kámán Attila, szakorvossal

Szeretné hosszan megőrizni fogai egészségét?

Olvassa el szakorvosaink írásait a legmodernebb fogászati és fogszabályozási technológiákról és az egészségmegőrzés alternatíváiról!

Bevezető

Az ápolt, szabályos és igényes fogsor a siker egyik záloga a mindennapokban. A fogszabályozás legmodernebb technológiái és professzionális alternatívái garantálják, hogy egyetlen korosztálynak se kelljen lemondania az egészséges, magabiztos mosolyról. A legújabb fogszabályozási trendekbe Nyugat-Magyarország új fogászati központja, a hévízi Gelencsér Dental Fogászati Központ fogszabályozó szakorvosa, dr. Kámán Attila avat be bennünket.

A szép mosoly csupán a kezdet

Sokan úgy gondolják, hogy a fogszabályozás csak az esztétikumról szól, és ha az ember nem szeretne villogni a mosolyával, akkor bátran lemondhat róla.

Pedig a valóság ennél ijesztőbb! Kevesen tudják, hogy a torlódott vagy megdőlt fogak komoly veszélyben vannak, ha nem gondoskodunk róluk. A szűk réseket nehezebb tisztítani, ezért gyakori a fogszuvasodás és a fogbélgyulladás, a helytelen állás miatt ráadásul harapási rendellenességek is kialakulhatnak.

A fogélek idővel lekopnak, és még állkapocs-ízületi problémák is felléphetnek kínzó fájdalommal együtt. A fogvesztés sokszor elkerülhetetlen, ezt pedig senki nem szeretné. Ezért olyan fontos, hogy a fogszabályozást minél hamarabb, tehát már gyerekkorban megkezdjük.

Felnőttkorban is lehet!

A fogszabályozás viszont nemcsak a gyerkőcök kiváltsága, és ma már a felnőttek is bátran belevághatnak ebbe a kalandba. A korszerű módszerekkel több évtizede fennálló szabálytalanságokat és harapási rendelleneségeket is helyre lehet hozni, hogy a fogak még sokáig bírják a rájuk ható terhelést. A mosoly így mindig bátor és őszinte lehet, és azt nem kell többé rejtegetni.

A türelmet igénylő, de kíméletes kezelés ugyanis jobb megoldás, mint koronákkal vagy héjakkal próbálkozni, hiszen a fogszabályozáshoz nincs szükség az egészséges fogak lecsiszolására vagy kellemetlen ínyplasztikára. Ezért is választja egyre több felnőtt már inkább a fogszabályozást, ami semmiképp sem ciki. Mi lenne azon kellemetlen, ha valaki törődik a fogaival, és ki csodálkozik ma már azon, hogy egy felnőtt fogain fogszabályozót lát?

Többfajta megoldás, láthatatlan fogszabályozás

Mindenki vágyik a tökéletesen szabályos mosolyra, és ma könnyebb tenni érte, mint bármikor korábban. A hagyományos készülékek mellett ugyanis egy sor újítás elérhető. A láthatatlan fogszabályozás különösen népszerű a hévízi Gelencsér Dental Fogászati Központ pácienseinek körében, és Dr. Kámán Attila szakorvos is örömmel ajánlja ezt a megoldást. Ezt viselve még a kezelés időszakában sem kell félni a mosolygástól.

A fogszabályozók ráadásul nemcsak fémből, hanem porcelánból is készülhetnek, fogászatunk pedig a legmodernebb eszközöket és módszereket alkalmazza. Ha pedig fogat (például bölcsességfogat) is kell húznunk a megfelelő hatás érdekében, akkor a Gelencsér Dental-nál erre is van lehetőség. A szájsebészeti részlegen emellett fogászati implantátumok széles választéka szintén elérhető.

Nem érdemes tehát várni: a fogszabályozás visszaállítja a normális rágófelületet, és a szabályos mosoly erősíti az önbizalmat.

Az eredeti cikk a Gelencsér Dental Fogászati Központ Családi Lapozó című magazinjában jelent meg a 2018-as évben.

A láthatatlan fogszabályozás és a 3D technológiával (ITERO Element Flex®) kapcsolatos tájékoztató anyagunk letölthető ide kattintva: 3D Mosolytervezés – Dental Art-Pécs

Dr. Kámán Attila – fogszabályozó szakorvos

A fogszabályozással kapcsolatos kezelésekre jelentkező pácienseket Dr. Kámán Attila, fogszabályozó szakorvos fogadja. Több évtizedes, a klinikumban és a magánszférában szerzett szakmai tapasztalata és egészségközpontú hozzáállása a garancia arra, hogy a hozzáforduló betegek magasszintű, korszerű, precíz és biztonságos ellátásban részesüljenek. A kezelések által előidézett állapotváltozás figyelemmel kísérése közös munkát igényel a szakorvos és a páciens között.

Régi és leendő pácienseit folyamatosan, kizárólag előzetes bejelentkezés alapján fogadja Pécsett, Hévízen és Budapesten.

Időpont foglalás

Felnőtt és gyermek fogászat: +36 72 787 576

Pécs, Király u. 66/B. I/103

Felnőtt és gyermek fogszabályozás: +36 20 384 0524

Pécs, Móricz Zs. u. 4.

Rendelési idő

Előzetes időpont egyeztetés alapján.

E-mail cím

Fogászati kezelések: info@dentalartpecs.hu

Fogszabályozás: kaman@dentalartpecs.hu