Digitális rendelő

Dr_Zeller_Zsófia_fogszakorvos_Dental_Art_Pécs-gyerekfogászat

A Dental Art Pécs rendelőjében nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatos és fenntartható fejlődésre. Ennek része a digitalizáció egyre szélesebb körű használata is, ami az olyan magas technológiai igényű feladatoknál, mint amilyen a fogorvosi munka is egyre hangsúlyosabb lesz. Rendelőnkben a szakmai munka támogatása és a páciensek kényelmi igényeinek kiszolgálása érdekében, az adminisztratív és szervezési feladatok digitális kezelésén túl kiemelt jelentőségű a legkorszerűbb digitális fogászati eszközök használata. 

Digitális megoldások

Digitális adatrögzítés

Rendelőnkben igyekszünk a felesleges papírhasználatot minimalizálni, hogy így is óvjuk a környezetünket.  Bármely irat, amin páciens adatok vagy páciensre vonatkozó egészségügyi adatok azonosítható módon vannak, azt szakszerű keretek között kell megsemmisíteni, nem dobható csak úgy a szemetesbe. Papírmentes adminisztráció esetében ilyen „felesleges”, kidobható dokumentumok nem is születnek. A felvett adatok azonnal egy megfelelő informatikai biztonsági háttérrel rendelkező központi adatbázisba kerülnek. A pácienseink személyes adatait és a kezelések dokumentációját egy felhő alapú fogászati szoftverben tároljuk, így a papír alapú kartonozás helyigénye, helyhez kötöttsége, sérülékenysége, és adatbiztonsági veszélyei is kiküszöbölhetőek. További előnye, hogy a digitális adatrögzítéssel nem keletkezik olyan papír alapú anyag, aminek a szakszerű megsemmisítéséről később gondoskodni kellene.

Digitális időpont menedzsment

Pácienseink az időpontfoglalásról e-mailben azonnal egy megerősítő üzenetet kapnak, majd a kezelés előtti napon egy emlékeztetőt is. Ezáltal igyekszünk az időpontok elfelejtésének esélyét a minimálisra csökkenteni. Ez a rendszer lehetőséget nyújt pácienseinknek arra is, hogy a lehető legegyszerűbben, felesleges telefonálás, és személyes ráfordított idő nélkül, egyszerű kattintással jelezhessék az időpont módosítási vagy lemondási szándékukat.

Digitális fogászat

Az adminisztratív feladatokon túl a digitalizáció a 21. században egyre nagyobb teret nyer a fogászati munkafolyamatokban is. Ennek már megszokott része a digitális képalkotó vizsgálat. A digitális röntgen technika megjelenésével nem csupán a dokumentáció hosszú távú megőrzése lett biztosított, de a képanyag nagyíthatósága, és további speciális effektek révén pontosabban kiértékelhetővé vált. További előnye, hogy a digitális érzékelő segítségével a páciensre jutó sugárterhelés is minimalizálható. Egy digitális intraorális felvétel esetén az effektív sugárdózis csupán 1μSv, míg a napi háttérsugárzás átlagos mértéke 8μSv, de egy 3 órás repülőút alatt az embert akár 36μSv sugárzás is érheti. Az érzékelőket tartó keret segítségével a beállítások standardizálhatóak, így minimálisra csökken a rontott felvétel miatt végzett ismétlések száma. A digitális képalkotó vizsgálatokkal az előhívó folyadékok és a fényérzékeny fóliák és lemezek feleslegessé váltak, így csökkentjük a környezetünk vegyszerterhelését.

Digitális lenyomatvétel

Sok páciens számára kellemetlen élmény a lenyomatvétel. 3D-s intraorális  szkennerek használatával feleslegessé válik a fizikális lenyomatanyagok használata, amik gyakran okoznak hányingert, vagy kellemetlen, fulladáshoz hasonló érzetet. Az így készült felvételek egy kattintással a fogászati laborba juttathatók, ahol a fogtechnikus további felesleges kiöntési és kötési idők nélkül kezdhet neki a pótlások megtervezésének és előállításának.

Digitális tervezés

 Az iTero Element Flex az általunk használt Invisalign láthatatlan fogszabályzó rendszerhez tervezett 3D-s scanner, amellyel 10 perc alatt másfél-két évet is utazhatunk előre az időben. A letapogató fej másodpercenként 6000 felvétellel 6-7 perc alatt élethű háromdimenziós szimulációt készít a teljes fogazatról. A szoftver által készített azonnali virtuális terv pedig megmutatja a várható végeredményt a pácienseknek. Az Invisalign fogszabályozó készülékekhez további lenyomatvételre már nincs is szükség, így a fokozott garatreflexszel küzdő páciensek számára ideális megoldás a kellemetlenségek elkerülésére.

Digitális medicina

 A digitalizált páciens nyilvántartásnak köszönhetően sürgős esetben végezhető konzultáció személyes jelenlét nélkül is, hiszen a rendelkezésre álló dokumentumok bárhonnan és bármikor elérhetőek az arra jogosult szakszemélyzet számára. Így sürgős esetben konzultációhoz vagy gyógyszer felíráshoz nem szükséges személyes jelenlét, ezeket a digitális medicina által biztosított online formában is elvégezhetjük. 

Digitális szájszkenner

A digitális szájszkenner használatával az esetek jelentős részében a hagyományos mintavétel már a múlté. A fogak előkészítése után azonnal megkezdődhet a fogpótlás elkészítésének folyamata, szükségtelenné téve több analóg lépést, beleértve a sokszor hányingert vagy kellemetlenséget okozó fogászati lenyomatvételi eljárásokat is.

Intraorális szkennerünk segítségével szinte érintésmentesen tudunk digitális lenyomatot venni fogairól. A digitális szkenner segítségével 11 mikron precizitású lenyomat készül, így a restauráció is még tökéletesebben illeszkedik, kevesebb korrekciót igényel. Az így készülő fogpótlás precízen fog illeszkedni, és kényelmes viseletet nyújt majd. A szkennelési folyamat nem fájdalmas és teljesen biztonságos. A végeredmény egy 3D-s kép, illetve file, amit elektronikus formában továbbítunk a fogtechnikánkra. 

A digitális lenyomatvevő szkenner előnyei: 

 • A digitális lenyomatvétel  technikájával elkerülhetővé válik a hagyományos, analóg lenyomatvétel minden kellemetlensége. Nincs lecsorgó lenyomatanyag, sem öklendezési reflex
 • Azonnali 3D virtuális képet kap fogairól , amelynek segítségével látványos és színes felvételek készíthetők, így Ön is látni, érteni fogja, milyen fogászati probléma igényel megoldást.
 • Azonnal ellenőrizhető eredmények, A digitális lenyomat – ellentétben a hagyományos lenyomatvétellel – javítható, vagyis nem kell a teljes felvételt megismételni, csak a javítandó részt újra szkennelni. 
 • Maximális pontosság, kifogástalan végeredmény
 • Kényelmes és hatékony egyszerre
 • Időt takarít meg a lenyomatanyag kötési idejének kiiktatásával, így a kezelési idő is rövidebb.
 • A szkennelési folyamat bármikor megszakítható és később adatvesztés nélkül folytatható
 • A digitális szkennelés esetében nincs szükség a gipszminták megőrzésére, hiszen a szkenner által készített felvételek digitálisan tárolhatók, így azok később bármikor és könnyedén visszakereshetők, felhasználhatók.
     Dental_Art_Pécs_Dr_Zeller_Zsófia_fogszakorvos

     Dental Art Pécs

     facebook.com/
     dentalartpecs

     Bejelentkezés és kapcsolatfelvétel

     4 + 1 =