Tökéletes mosoly láthatatlan fogszabályozással

Bemutatkozik az Invisalign® láthatatlan fogszabályozó

A Gelencsér Dental Fogászati Központ interjúja dr. Kámán Attila, szakorvossal

Szeretné hosszan megőrizni fogai egészségét?

Olvassa el szakorvosaink írásait a legmodernebb fogászati és fogszabályozási technológiákról és az egészségmegőrzés alternatíváiról!

Bevezető

Az ápolt, szabályos és igényes fogsor a siker egyik záloga a mindennapokban. A fogszabályozás legmodernebb technológiái és professzionális alternatívái garantálják, hogy egyetlen korosztálynak se kelljen lemondania az egészséges, magabiztos mosolyról. A legújabb fogszabályozási trendekbe Nyugat-Magyarország új fogászati központja, a hévízi Gelencsér Dental Fogászati Központ fogszabályozó szakorvosa, dr. Kámán Attila avat be bennünket.

– Sok esetben már a tejfogazatban észlelhetők a szabálytalansággal kapcsolatos problémák, ekkor azonban még a rossz szokások kiküszöbölésére törekszünk. Onnantól, hogy az első metszőfogak kibújnak, szóba jöhet fogszabályozó készülék alkalmazása. A funkcionális gondokat kivehető eszközzel kezelhetjük, ha azonban fogtorlódást, harapási nehézséget, túl széles fogközöket szeretnénk orvosolni, rögzített készülék felhelyezésére van szükség.

– Az utóbbi időben milyen változások következtek be a fogszabályozás terén?

– A háromdimenziós komputertomográfia (CT), a digitális panorámaröntgen, az oldalirányú teleröntgen új dimenziót nyitott a fogászati diagnosztikában. Húsz éve távolinak tűnt az elképzelés, hogy a fogakról háromdimenziós szkennerrel felvételt készítsünk, s virtuális tervben mutassuk meg a pácienseinknek, hogyan fognak kinézni a fogaik a kezelés végén. Az utóbbi években a gyártók a diszkrét megjelenítésre is törekszenek. A belső, úgynevezett lingual készülék tökéletes példa erre, hiszen nem a fogak külső felületére, hanem a belső részére ragasztjuk. De a fix, külső fogszabályozók esetében a fogakra egyesével felragasztott bracketek is egyre diszkrétebb kivitelűek. Jelenleg a legmodernebb fogszabályozási technika az Invisalign®: szinte láthatatlan, átlátszó fogszabályozó sínek sorozata, amely személyre szabottan készül, s bár rögzített a fogsorhoz, mégis könnyedén kivehető az étkezések alkalmával; a nap 24 órájában hordható, így tökéletesen illeszkedik az ember életébe.

– Miben tér el a hagyományos eljárástól?

– Az Invisalign® technológia átlátszó, kivehető fogszabályozó sínekkel egyenesíti ki a fogakat, nincs szükség drótokra, bracketekre és gyűrűkre, tubusokra. A kezelés során nem alkalmazunk fémet, a sínek színe pedig megegyezik a fogakéval. A használója két-három hónapra elegendő csomagot kap kézhez, s a síneket kéthetente saját maga cseréli. A fogak lépésről lépésre, fokozatosan mozdulnak el a kívánt pozícióba, kényelmetlenség és feszengés nélkül. Könnyű tisztítani, ráadásul egyetlen mozdulattal eltávolítható.

– Az idősebb korú pácienseknél milyen lehetőségek kínálkoznak?

– A koronák, a hidak, a csont és az íny állapota nem zárják ki a fogszabályozást, ám némiképp hatnak rá. Ilyen esetben részletesen átbeszéljük a tökéletes eredményhez vezető lehetőségeket, hogy a hozzánk érkezők újra magabiztosan mosolyoghassanak.

Az eredeti interjú a Gelencsér Dental Fogászati Központ Monitor című magazinjában jelent meg 2018. szeptemberében.

A láthatatlan fogszabályozás és a 3D technológiával (ITERO Element Flex®) kapcsolatos tájékoztató anyagunk letölthető ide kattintva: 3D Mosolytervezés – Dental Art-Pécs

Dr. Kámán Attila – fogszabályozó szakorvos

A fogszabályozással kapcsolatos kezelésekre jelentkező pácienseket Dr. Kámán Attila, fogszabályozó szakorvos fogadja. Több évtizedes, a klinikumban és a magánszférában szerzett szakmai tapasztalata és egészségközpontú hozzáállása a garancia arra, hogy a hozzáforduló betegek magasszintű, korszerű, precíz és biztonságos ellátásban részesüljenek. A kezelések által előidézett állapotváltozás figyelemmel kísérése közös munkát igényel a szakorvos és a páciens között.

Régi és leendő pácienseit folyamatosan, kizárólag előzetes bejelentkezés alapján fogadja Pécsett, Hévízen és Budapesten.

Időpont foglalás

Felnőtt és gyermek fogászat: +36 72 787 576

Pécs, Király u. 66/B. I/103

Felnőtt és gyermek fogszabályozás: +36 20 384 0524

Pécs, Móricz Zs. u. 4.

Rendelési idő

Előzetes időpont egyeztetés alapján.

E-mail cím

Fogászati kezelések: info@dentalartpecs.hu

Fogszabályozás: kaman@dentalartpecs.hu