Blog

Fogas kérdések, szakmai hírek

Szeretné megőrizni fogai egészségét?

Olvassa az orvosaink által írt és szerkesztett blog bejegyzéseit, amelyek a laikusok számára is tartogatnak új, értékes információkat!

Cumi, ujjszopás és szoptatás

Cumi, ujjszopás és szoptatás

Anyaként számtalan esetben kerülünk válaszút elé. De vajon mindig képesek vagyunk tudatos és felelős döntést hozni? Vannak helyzetek, mikor a reklámok és a társadalmi sztereotípiák nyomására már fel sem merül bennünk, hogy létezik a megszokottól eltérő lehetőség is. Előfordul, hogy anélkül sodródunk egy útra, hogy módunk lett volna mérlegelni az ezzel járó következményeket.

bővebben
A fogorvos válaszol

A fogorvos válaszol

A mindennapok során számos olyan esettel találják szembe magukat a szülők, amelyek bizonytalanságot, adott esetben félelmet szülhetnek.

Játszóéri fogbaleset, torokfájás elleni szopogatós cukorkák, fogmosógép vagy kézi fogkefe: megannyi tanácstalanság a hétköznapokban. Mit javasol a szakember?

bővebben
Mit tudnak az elektromos fogkefék?

Mit tudnak az elektromos fogkefék?

Az ünnepek előtt általában sokan gondolkodnak el a lehetőségen, hogy ajándék képpen meglepik magukat és családtagjaikat egy elektromos fogkefével. Az árak miatt viszont szeretnék biztosan tudni, hogy ezek az eszközök valóban hatékonyabban tisztítanak-e, mint a kézi fogkefék. Mielőtt eldöntenénk, hogy érdemes-e beruházni egy drága, elektromos fogtisztító készülékbe, célszerű néhány szempontot mérlegelni.

bővebben
Itt a karácsony, jaj a fogaknak?

Itt a karácsony, jaj a fogaknak?

Sokszor nehezen hiszik el, hogy fogorvosként is legalább akkora rajongója vagyok az édes élvezeteknek, mint más földi halandó. Persze nem árt, ha tisztában vagyunk vele, hogyan óvhatjuk meg fogainkat a karácsonyi édességdömping esetén. Az ünnepek közeledtével ki lenne képes megállni, hogy ne igyon meg egy pohár forraltbort, vagy ne csábuljon el egy-két finom, illatos süteménytől az adventi forgatagban? És elég valószínűtlen, hogy ilyen esetekre mindenki “esemény utáni” fogkefét és fogkrémet hordana magánál.

bővebben
Babát vársz? Menj fogorvoshoz (is)!

Babát vársz? Menj fogorvoshoz (is)!

Az egészségügyi társadalombiztosítás három alkalommal is biztosít a várandós anyáknak ingyenes fogászati ellenőrzést. Kezdő szakorvosként szomorúan tapasztaltam, hogy ezt a lehetőséget sokan csak egy “pecsétgyűjtő akciónak” tekintik, és a recepcióról próbálják beküldeni várandós kiskönyveiket aláírásra a kezelőorvoshoz. Nagy hiba, ha ezt az ingyenes lehetőségeket semmibe vesszük, hiszen a várandósság alatt a szájüregben is komoly változások mehetnek végbe.

bővebben
Minden szülő rémálma – a tejfogak sérülései

Minden szülő rémálma – a tejfogak sérülései

Habár a szülők rémálma látszik valóra válni, mikor a gyermek vérző szájjal rohan az édesanya vagy édesapa felé, sajnos a sérülésektől akkor sem óvhatjuk meg a kicsiket – és magunkat- ha eltiltjuk őket a veszélyes játékoktól. Elég egy összekoccanás fogócska közben, egy megcsúszás, egy szerencsétlenebb földetérés és máris kész a baj. Talán kicsit segíthet megőrizni a hidegvérünket a nehéz helyzetben, ha tudjuk, mi a teendő a fogak sérülése esetén.

bővebben

Orvosaink – Szerzőink

Dr. Zeller Zsófia – fogszakorvos

A fogmegtartó, fogpótló és gyermekfogászati kezeléseket Dr. Zeller Zsófia fogszakorvos végzi. A fogászati ellátás során kiemelt hangsúlyt kap annak a kezelési tervnek a kidolgozása, amely a beteg számára a legtöbb mérhető, hosszútávú haszonnal jár.

A beteg folyamatos tájékoztatásban és tanácsadásban részesül mind a felnőtt-, mind a gyermekfogászati kezelések során annak érdekében, hogy a gyógyítás és a gyógyulás folyamata valóban közös, a beteg érdekeit szem előtt tartó folyamat legyen.

A száj egészségének hosszútávú megőrzése közös cél!

Dr. Kámán Attila – fogszabályozó szakorvos

A fogszabályozással kapcsolatos kezelésekre jelentkező pácienseket Dr. Kámán Attila, fogszabályozó szakorvos fogadja. Több évtizedes, a klinikumban és a magánszférában szerzett szakmai tapasztalata és egészségközpontú hozzáállása a garancia arra, hogy a hozzáforduló betegek magasszintű, korszerű, precíz és biztonságos ellátásban részesüljenek. A kezelések által előidézett állapotváltozás figyelemmel kísérése közös munkát igényel a szakorvos és a páciens között.

Régi és leendő pácienseit folyamatosan, kizárólag előzetes bejelentkezés alapján fogadja Pécsett, Hévízen és Budapesten.

A láthatatlan fogszabályozás és a 3D technológiával (ITERO Element Flex®) kapcsolatos tájékoztató anyagunk letölthető ide kattintva: 3D Mosolytervezés – Dental Art-Pécs

Időpont foglalás

Felnőtt és gyermek fogászat: +36 72 787 576

Pécs, Király u. 66/B. I/103

Felnőtt és gyermek fogszabályozás: +36 20 384 0524

Pécs, Móricz Zs. u. 4.

Rendelési idő

Előzetes időpont egyeztetés alapján.

E-mail cím

Fogászati kezelések: info@dentalartpecs.hu

Fogszabályozás: kaman@dentalartpecs.hu